Pieter Heerma (@PieterHeerma )

Pieter Heerma

Bio Fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer
Tweets 4,3K
Followers 10,2K
Following 1,2K
Account created 17-06-2012 18:31:00
ID 611021612

iPhone : Wat een gekke tijd moet het voor jullie zijn geweest. Voor alle geslaagden: van 💚e gefeliciteerd met jullie diploma! 🇳🇱

#nationaleslaagdag

  • Start Video

Twitter Web App : Net voor de coronacrisis bracht ik een bezoek aan @LekkerNassuh. Dat werd een mooi gesprek met Frederik over lokaal voedsel, een eerlijke boterham voor boeren en duurzaamheid.

📞 Ook bel ik hem in deze podcast om te vragen hoe het nu met hen gaat.

🎙️ bit.do/PietersPodcast4

  • Start Video

iPhone : Zo veel mensen zo dicht bij elkaar: dat moet je nu absoluut niet willen. Demonstreren is een belangrijk grondrecht, maar houd je verstand erbij. Veiligheid is ook gezondheid: welke afspraken heeft Bgm Halsema op voorhand met de organisatoren gemaakt? CDA twitter.com/at5/status/126…

iPhone : De coronacrisis legt feilloos bloot hoe afhankelijk we zijn geworden van de Chinese maakindustrie. In ons eigen land wordt nog weinig echt gemaakt. Dat moet anders, vinden de Tweede Kamer en veel ondernemers. “Uiteindelijk willen wij meer de regie hebben. #Nieuwsuur

  • Start Video

Twitter Web App : De #coronacrisis heeft ons de afgelopen maanden onder andere geleerd hoe afhankelijk we zijn van het buitenland als het gaat om productie.

We moeten de Nederlandse maakindustrie versterken in het belang van onze economie en banen in de toekomst.

Mijn pleidooi in het debat.⤵️

  • Start Video

iPhone : Nu de coronacrisis richting een volgende fase gaat, is het logisch dat er ook een einde komt aan mijn tijdelijk ministerschap. Uiteraard zet ik mij de komende weken volop in om met alle fantastische mensen in de zorg deze crisis zo goed mogelijk te blijven bestrijden.

iPhone : Dorps- en buurthuizen vormen het sociale hart van onze gemeenten. Door de #coronacrisis dreigen zij permanent hun deuren te moeten sluiten.

Tijdens het #coronadebat roept Pieter Heerma het kabinet op om samen met provincies en gemeenten in gesprek te gaan.

  • Start Video

Twitter Web App : Vandaag gaan de basisscholen weer open. Ik belde met Stefan, basisschooldirecteur in Zwolle.

💬We blikken terug op de afgelopen weken en hebben het over de invloed van corona op de toekomst van het onderwijs.

🎙Podcast #3: apple.co/3fG3Kmf

  • Start Video

iPhone : De roep om meer perspectief vanuit de samenleving is steeds luider. Maar alleen als iedereen verantwoordelijkheid neemt en zich houdt aan de maatregelen, rust en geduld opbrengt dan kunnen we samen de afdaling uit deze crisis tot een succes maken.

iPhone : Om een tweede piek te voorkomen, wil je zo voorzichtig mogelijk zijn. Maar denk tegelijkertijd aan ouderen in verpleeghuizen afgesloten van hun dierbaren. Aan MKB’ers vrezend voor faillissement. Niemand kan claimen het ultieme antwoord op alle tegengestelde dilemma’s te hebben.

iPhone : Erik Ronnes is altijd een zeer bekwaam en collegiale collega geweest. De fractie gaat hem missen. Brabant krijgt met hem een uitstekende gedeputeerde die heel veel kennis en ervaring heeft op de portefeuille ruimte en wonen. twitter.com/ErikRonnes/sta…

iPhone : Het kabinet komt met perspectief en stappenplan voor de komende tijd. We moeten ons blijven beseffen dat het virus nog steeds onder ons is. Daarom blijft zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid van ons allemaal cruciaal. #samensterk #blijfthuisalsjeklachtenhebt

iPhone : Nog nooit was het twee minuten zo stil op 4 mei. Vanavond herdenken we de slachtoffers en morgen vieren we dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven. #Dodenherdenking

iPhone : We moeten met elkaar volhouden. Het virus is nog steeds onder ons en dus zijn alleen voorzichtige stapjes vooruit mogelijk. Om te voorkomen dat het virus opnieuw oplaait. Het voorzichtig weer starten met basisonderwijs is een goede eerste stap.

iPhone : Heel mooi! Zojuist is ons voorstel met Pieter Heerma aangenomen om de productie van beschermingsmateriaal, geneesmiddelen en vaccins in ons land te versterken.

Zodat we voor dit soort belangrijke dingen niet langer zo afhankelijk zijn van het buitenland.
sp.nl/nieuws/2020/04…

iPhone : Deze crisis laat zien dat de afhankelijkheid van andere landen als het gaat om de productie van beschermingsmaterialen, vaccins en medicijnen moet worden verkleind.

Motie ingediend met Lilian Marijnissen tijdens het #coronadebat.

iPhone : Nog steeds heb ik grote zorgen over verpleeghuizen. We moeten onze ouderen en onze verplegers kunnen beschermen. Meer testen en een betere verdeling van beschermingsmiddelen moeten prioriteit blijven. We moeten voorkomen dat verpleeghuizen brandhaarden blijven.

iPhone : We staan op keerpunt. De spanning op IC neemt iets af, de spanning in de samenleving loopt juist op. Vragen over hoe normaal ‘het nieuwe normaal’ zal zijn. Van de ouder met thuisonderwijs tot MKBer die het hoofd boven water probeert te houden, zoeken we houvast voor de toekomst.